combatantsforpeace.org Uncategorized Gran Canaria, Spania rundt med leiebil

Gran Canaria, Spania rundt med leiebil

Gran Canaria er den tredje største øya blant Kanariøyene. Den ligger vest for fastlandet i Afrika, ute i Atlanterhavet. Den er i all hovedsak en vulkansk øy og de aller fleste som bor på øye befatter seg med turisme. Turisme er øyas største inntektskilde, hele 75 % av bruttonasjonalproduktet består av turismen. Som turist har du mye å ta deg til på øya, Gran Canaria er også kjent for fantastiske strender og et godt klima. Øya er kupert med både fjell og daler, det anbefales leiebil hvis du ønsker å se hele øya.

Når du drar på oppdagelsesferd på Gran Canaria, kan det oppleves spennende med fjell og daler som er temmelig likt her i Norge, bortsett fra at klimaet – været er noe annerledes. I fjellene her er klimaet veldig behagelig med litt kjøligere vind og det anbefales å ta med eller leie fiskestang. For i fjellvannene kan du være så heldig å ha fiskelykke. Det er også muligheter for å dra på havfiske, hvis du er av den litt tøffere typen. På Gran Canaria kan du velge hva du måtte ønske.

Å reise med bil

Skal du leie bil mens du er på Gran Canaria er det anbefalt å gjøre dette før du reiser, fordi det hele tiden er sesong på øya, både sommer og vinter. Derfor er det alltid behov for utleie av biler, og for å ikke risikere skyhøye priser bør du bestille på forhånd. Både Hertz og AVIS finnes på flyplassen. Samt flere lokale bilutleiefirmaer som Cicar. Du kan både hente og avlevere bilen ved flyplassen. Det er også billigere å leie bil på Gran Canaria enn på fastlandet i Spania.

Søkemotorene du eventuelt kan bruke for å finne og sammenligne priser på bilutleie i Gran Canaria er Spanialeiebil.no eller Go Autos. Dette gjør det mye enklere å finne riktig bil til ditt behov og til riktig pris. Dessuten er det vanlig at det følger med et godt kart over øya når du leier bil. Dette kartet får du som regel beholde og det kan komme godt med når du reiser rundt på øya. Slik som med duge reiselivs operatører er det flere som samarbeider med bilutleiefirmaene.

Gran Canaria rundt

Leiebil er den mest fleksible og raskeste måten å komme seg rundt på Gran Canaria. Familien kan oppleve noe hele tiden og for enhver smak. Hovedveien stopper ved Puerto de Mogán, og herfra stiger det smalt opp i fjellet. Og her ligger små landsbyer svært få turister besøker. De holder fortsatt på sin kanariske sjarm og egenart. Nord ved Veneguera, ligger restauranten Las Cañadas. Der serveres enkle lunsjretter og stedets spesialitet, smoothie med appelsin, banan og papaya. Og vil du ta seg et bad, kan du ved noen strender kjøre helt ned med bil.

Det er å anbefale en tur på flere av markedene, men kom tidlig slik at du finner parkering. I fjellandsbyen San Mateo finner du alt fra hjemmelagede smykker, til lokale spesialiteter. Like bortenfor kan du besøke byen som er kåret til Spanias vakreste, nemlig Tajeda. Videre kan du besøke Roque Nublo som er selve symbolet på Gran Canaria med en fantastisk utsikt. Det kanariske kjøkken preges av gode råvarer og smaksrike retter. De mest kjente rettene er småpotetene papas arrugadas, ropa vieja, escaldón de gofio, og de røde og grønne kanariske mojosausene.

Den komplette bilferien!

Med leiebil kan du komme seg rundt omkring på øya. Veinettet er godt utbygd, selv om det er noen fjellveier som er smale og snirklete. Gran Canaria er så og si den komplette ferieøya for en bilferie. Den byr på trivelige by- og landsbymiljøer, vakker natur og en spennende historie og arkitektur, samt god mat ikke minst. Utleiefirmaene har biler i alle prisklasser, til hver en tur og til hvert et behov – enten det er fjellturer eller byturer. Det har også kommet duge el-biler i utleiemarkedet.

Related Post