combatantsforpeace.org Uncategorized Leiebil i Frankfurt? Gode råd med på veien

Leiebil i Frankfurt? Gode råd med på veien

Skal du bestille leiebil i Frankfurt? Kanskje du skal besøke den årlige bokmessen? Eller besøke de mange museene som finnes i byen (få tyske byer har like mange museer som Frankfurt). Kanskje drar du til byen for å legge ut på en lengre reise i Europa. Fra Frankfurt behøver du ikke å kjøre veldig langt for å komme deg til Nederland, Belgia, Luxemburg eller Frankrike.

Både på Frankfurt internasjonale lufthavn (Rhein-Main-Flughafen) og inne i sentrum av byen har alle de store bilutleiekjedene flere kontorer. Du kan bruke vårt leiebilsøk for å finne gode tilbud på leiebil i Frankfurt. Det er også helt uproblematisk å reservere en bil fra det samme søket, uansett hvilket selskap du ønsker å leie av.

Leiebil på flyplassen

For de fleste vil det være naturlig å hente leiebilen på flyplassen like utenfor sentrum. Leiebilfirmaene er samlet i ulike bygg på nordsiden av ankomsthallen. Du kan så klart bruke vår søkemotor for å sjekke om det er store prisforskjeller på å leie bil på flyplassen og i sentrum av Frankfurt. All erfaring tilsier at det ikke er voldsomme forskjeller.

Fra flyplassen tar det bare noen minutter å kjøre inn til sentrum av byen. Frankfurt er faktisk en ganske bilvennlig by. Du kommer deg frem over det meste. Veiene er gode og brede i store deler av byen.

Like i nærheten av flyplassen ligger også «Frankfurter Kreuz», et stort kryss hvor autobahn 3 og autobahn 5 møtes. Dette er grunnen til at mange flyr til Frankfurt og fortsetter med bil videre til reisemålene sine.

Kjøring og Parkering i Frankfurt

Det går fint å kjøre inn i Frankfurt med leiebil. Har du en god GPS og kanskje en avtale med et hotell om parkering, er det forholdsvis enkelt å manøvrere bilen i sentrum. Når det er sagt… Du fjerner et par stressende elementer hvis du parkerer bilen og bruker føttene. Eller det kollektive tilbudet, som er veldig bra.

Det finnes en rekke parkeringshus i sentrum av Frankfurt. Ikke minst i nærheten av det store messeområdet. Skal du bo på hotell, er sjansene gode for at det har en parkeringskjeller du kan betale deg inn i. Eller så kan det også ha en avtale med en parkeringsplass i nærheten.

Autobahn

Frankfurt er møtested for to av de store, tyske motorveiene, autobahn 3 og 5. Skal du ta leiebilen din ut på autobahn foreslår vi at du setter deg godt inn i hva som venter deg først. Det finnes en rekke nettsider som tar for seg alt du bør kjenne til. Det skader heller ikke å snakke med dem som leverer deg leiebilen om de har noen tips de kan dele med deg.

Det vil ta for lang tid å fortelle deg alt du bør passe på. Vi vil allikevel nevne noe av det som gjelder for alle sjåfører på tyske motorveier:

  • Det er bare 25 prosent av autobahn-nettet som har fri fart. Selv om du enkelte steder kan kjøre så fort du vil, er den anbefalte hastigheten 130 kilometer i timen.
  • Det er mye politi på autobahn. En av politiets viktigste oppgaver er å passe på at bilene holder god avstand til hverandre.
  • Vær påpasselig. Ikke minst hvis du skal skifte fil i en sone med fri fart. Du tror det er klart bak deg. Plutselig dukker det opp en bil i godt over 200 kilometer i timen som gjør at du må kaste deg tilbake i den opprinnelige filen din.

Et godt tips er å kjøre på autobahn i helgene. Da er ofte trafikken mindre. I sommermånedene er det også forbudt for tungtrafikk å benytte autobahn lørdager og søndager.

Billeie i Frankfurt

Frankfurt kan være et godt utgangspunkt når du skal leie bil og kjøre i Europa. Det er også en spennende by i seg selv, fylt til randen med historie og kultur. I tillegg vet vi at mange nordmenn reiser dit i jobbsammenheng fordi byen er et viktig finanssentrum i Europa.

Ønsker du å leie bil i Frankfurt, kan du starte med vår søkemotor. Den innhenter tilbud fra alle bilutleierne, både i sentrum og på flyplassen. Du kan også booke leiebilen fra nettsidene våre, uansett hvilket selskap du foretrekker å leie av.

Related Post